Bosch

Bosch_logo

 

Som ett ledande teknik- och tjänsteföretag drar vi nytta av de globala möjligheter för stark och meningsfull utveckling som ges. Vår ambition är att förbättra människors livskvalité med hjälp av innovativa och nyttiga lösningar. Vi fokuserar på våra kärnkompetenser inom fordons- och industriteknik liksom på produkter och tjänster för professionella och privata användare.

Lundkontoret är Boschs första utvecklingsenhet i Skandinavien. Här bedrivs mjukvaruutveckling framförallt inom affärsområdet Bosch Mobility Solutions, med fokus på uppkopplade fordon, komponenter för e-bikes och motorcyklar samt cybersäkerhet för bilar. Medarbetarna har expertkompetens inom samspelet mellan elektroniska enheter, telekommunikation och molnbaserade tjänster. Kontoret har en strategisk placering mitt i företagsbyn Ideon Science Park, ett innovativt nav som samlar företag, start-ups och entreprenörer inom informations- och kommunikationsteknologi.

 

Teknikområden i Lund

Car Multimedia. Här jobbar utvecklarna inom flera områden såsom infotainmentsystem, nästa generations cykeldatorer till Bosch eBikes samt en lösning för internetuppkoppling för fordon.  

AB-BE. Teamet jobbar med Boschs uppkopplade gateway som är en central enhet för kommunikation i ett fordon.

eBike. Boschs eBike-system består av display, batteri och drivenhet. Dessutom finns en smartphoneapplikation som teamet jobbar med att vidareutveckla.  

ESCRYPT. Detta helägda bolag tillhandahåller både tjänster och produkter inom mjukvarusäkerhet med fokus på bilindustrin. I Lund bedrivs både produktutveckling och konsultverksamhet.  

BCDS. Baserat på Bosch sensorteknologi byggs IoT-lösningar. Mjukvaruteamet i Lund bidrar bland annat med lösningar för internetuppkoppling.

 

 

Läs mer om oss på www.bosch.se